Teknologi tidak mampu melawan takdirNya

Annur Annis Eryna nama dberi masa dlm perut..keluar perut jadi Muhammad Aqil Amsyar ? Pengalaman dan suprise paling best ? scan 6 bln katanya prempuan. Ayah redha sbb nak baby lelaki..xpuas hati..pergi scan lagi, kali ni 4d punya kasi jelas lagi. Doc cakap prempuan jugak..ibu pon beriyalah beli segala baju bedung barang pinky2..dgn nama berbulan ibu cari ? nahh sekali keluar belalaiii..masa doc angkat dan tanya tengok anak awak ni lelaki ke prempuan. Ibu pon jwb..eh kenape lelaki ? misi n doc pun ketawa..baby kat dada ibu lagi ibu dah call ayah dan tak tahu nak gelak ke nak nangis..maka begelak lah kami ? Kejadiannya jadi lah Mat Jambu kat hospital ? 27/9/2019 3.18ptg 3.7kg #CopynPaste

Teknologi tidak mampu melawan takdirNya
130 Balas

Adoiii geli hati baca... Tgk tu, hebat Allah... Semuanya dgn izin Allah...alhamdulillah yg penting baby dan ibu sihat... Kecik2 jadi mat jambu ok lah tu sis... Semua org geram je nanti tgk dia....semoga membesar dgn soleh dan beriman ya baby sayang... 🤲💕

Sy buat detail scan sonografer kata gegel. Buat 3d,4d doc kata gegel jugak. So prepare baju kakak dia dulu jala. Bedung kakak jugak. Tapi asben dengan yakinnya cakap ni boboy. Haha....xkesahla boy ka girl asalkan sihat. Now baru 34w+.

Masa mengandung ank kedua dulu mcm nie juga, confident girl. Beli baju pink, sleeping bag pink. Sudahnya yg keluar boy. Hahaha... Xpe la asalkn baby sihat,cukup sifat. Alhamdulillah... Congratulations sis selamat berpantang.

Sy pun tengah risau. Details scan 23w doc cakap girl. Tapi waswas lg nak beli brg. Tkot keluar boy. Nanti nak buat 5D scan pulak hopefully nampak sejelas jelasnya lah. Baru tenang hati mama papa nak shopping barang bby.

5y ago

Haah. Beli jgk la sikit2 unisex. Tp taknak la nampak plain je kan everything. So beli sikit je dulu incase emergency terberanak awal. The rest of it, nak beli bila dah confirm gender nanti. Hehehe.

Cm sy da 4kli scan lelki... Mmg nmpk belalaii nya........ Tunggu 2minggu lg scan tok 36w ni klo doc ckp lki jgk redha..... Tp yg sy risau.... Perut jnis kbwah mcm gurl.... Sy hrp gurl sbb frist da boy.... Urmmmm

Hahaha seram pulak kita ni. Scan 23w doktor ckp girl, mmg kami smua family laki mengharapkan girl laa, jgn laa jadi mat jambu 😂😂 tapi kalau dah ditentukan Nya mcm tu redha jalahh janji baby sihat 😁

Haha kelakar lah mama. Saya masa 30weeks baru nampak gegirl, sebelum tu memang tak nampak. Prepare baju unisex dan baju abg2 dia dulu. nanti da confirm gegirl baru nak beli hehe 38w - - menunggu hari 🤗

😂 😂 😂 😂 Ala comey je awak.. Sy pon dh 2x scan doktor ckp pmpn semua dh beli pink2.. Risau jgk takut keluar2 nt laki.. Sbb ramai ank lelaki dah😂😂xcited bila dh 2x dktr bgtau pmpn...

Kelakar baca haha boleh jadi jugak ye zaman sekarang surprise jantina, tak pasal jadi pinky boy 😂 takpelah termakbul impian husband awak and yang penting semua baik2 je. Alhamdulillah.

Sy pun cam tu sis.. kejap scan ckp gurl kejap scan lg boi.. jdi pa sy buat beli bju putih saja.. tu pun beli 3 4 helai saja.. smpai branak suda taw jntina bru beli brg baby.. 🤭🤭