tahun anak

Ank sulung saya lahir tahun 2018, ank kedua saya bakal lahir 2020.. Pada thun 2021 anak pertama saya berumur 3tahun..btol? Dan ank kedua saya berumur 1thun.. Btol x? Jadi soalan saya, ad kah jarak ini cukup dekat.. Sebab.. Klau ikot tahun mmng jauh.. Tapi ad owng yg berdekatan saya.. Mngkatakan jarak sye hamil ank kedua ni.. Dekat.. Sebab umur anak sayayg sulung bru setahun sebulan pada thun ni(2019). Apa pendapat ibu2, dan pandgan ibu2 untuk saya..?

2 Balas

Kalau ikutkan yg betul2 jarak, kena 2 tahun kosong. Contoh. Anak pertama lahir january 2018, awak kena start mengandung anak kedua january 2020. Itu baru jarak selamat 2 tahun. Means 2 tahun rahim kosong. Mcm situasi awk skrg ni, anak pertama umur 2 tahun waktu awak bersalin anak kedua nanti, means rahim awak kosong setahun lebih je kan.

4y ago

Yups.. Btol tuu..😌😌

Ank no 2 sy umur 6 bln, sy pregnan sbln ank bungsu. Skrang da same tinggi.. klubikut taun nampak laa 2 thun sowang.. hehhe.. #Dis2009 #Oct2011 #Jan2013