Bayi 6 bulan tak berak

Ank saya 6 bulan. Dh start solid food. Harini try bubur nasi+ carrot. Malam dia nangis mcm nk teran berak. Mcm sembelit pon ya. Baru sehari try campur carrot. Sebelum ni bubur kosong berak ok. Patut stop atau tengok dulu utk sehari lagi? #ingintahu ##firstbaby #pleasehelp #firstmom

3 Balas

Anak minum susu apa ya? Kena bg minum air banyak… texture bubur utk mula2 ni jgn terlalu pekat.. mcm anak saya sebelum 6 bulan mmg dh jarang berak sbb dye brestfeed, so bila start solid food pn sama jgk tak hari2 berak, tp bila berak dye ok je keluar balik makanan tu… dh hujung2 6bulan baru dye berak hari2…

2y ago

anak saya breastfeed. owh normal lah ye? sebelum ni pon ada time jarang berak jugak

stop dulu carrot. campur kan dgn fiber. carrot tu kalau tak silap carbo juga dan nasi juga carbo jadinya carbo+carbo sbabtu agaknya susah nak hadap kot. better cuba campurkan carbo+fiber (bayam)

2y ago

owh okay terima kasih. esok kna stop carrot lah

babies sy klu dia mcm ssh nk berak,sllu sy akan bg buah naga utk kurangkan sembelit diaorg,ataupun masa buat bubur tu sis jgn buat pekat sgt,mungkin bole cair sikit