batuk

ank saya 4bln lebh. demam,brkahak dn batuk smpi hilang suara. MIL ada bawakn ke klinik, d bagi ubat demam dn pecah kahak. masuk 3hari masih jg batuk, demam on off.. ada x ibu2 pglaman anak mcm ne? ada cara hilangkan batuk bayi sy tu?

1 Balas

ank sy batuk kuat sy bg nap yg kt hosptal atau boleh p klinik utk sedut gas tu tujuan cairkan kahak. atau boleh cuba tiarapkn diatas bantal tinggikn bahagian kepala dan dada tepuk bahagian sisi bawah ketiak tu jika bayi nagis xselesa berhenti. so far xda msalah bby xkn sakit n sapu minyak kat tapak kaki. satu cara lagi p klinik swasta ckp nak buat SONOTRON ni utk cairkn kahak. tp sy xpnah buat sbb lpas sedut gas tu nmpak dh mkin kurang. so st pantau kt rumah ja. ad 3 sesi kalau xsilap. harga dlm 100 lbih. tp if nmpak bby mcm nk batuk cepat2 tiarapkn dan tepuk blkg bby tu cra dia nk kluarkn kahak. ad pulak yg ckp kdg2 bby ni buang melalui najis. akn ad lendir skit. smoga ibu kuat n bby cepat sembuh ye.

5y ago

sama2 smoga dpermudahkan