PREGNANT 10 WEEK

Hi , angin bnyk sangat dlm badan . Nk sendawa tp mcm tesekat susah keluar . Ada tips tak ? 😩

8 Balas

sy pun 10 week..sama situadi kita skrg..huhu.. rasa x selesa sendawa yg mcm x puas rs sendawa tu..rs tersekat kt dada..kdg2 smpai pedih ulu hati..huhu..baru ada jugak keadaan ni ms 9 week sampai skrg.. haihh bile lah nk berakhir mcmni..rs x selesa sgt.. 😰

1y ago

Kannn kadang2 nangis dah la mkn je msti muntah 🥲

sama , 10w.. angin je dlm bdn.. boleh dikatakan muntah setiap hari sbb angin dlm perut.. xboleh sejuk , mmg klh .. ada masa minum air msk pon kembung perut , rasa teseksa perut xselesa 24j.. cpt la berakhir , pnt bdn ..

Kita pun sama sis. Masa kandungan saya 7weeks masatu pun mcm sis ni. Susah sangat nak sendawa. Try banyak minum air pun sama je. 😅 last2 saya buat sujud tu, kadang dia keluar, kadang tidak.

Hahaha mcm sy hari tu . Angin kemain banyak dlm bdn . Nak Kentut ssh sampai berangin bdn ni . Lps masuk 15minggu terus ok balik 😂

Bertonggeng macam sujud. Sya selalu buat macam tu. Fuuuttt fuuuuttt angin keluar🥲

1y ago

Urut2 perlahan2 kebawah.

Kite sama la… lagi2 bila malam.. mmg teruk malam angin dlam badan smpai mual muntah.

Sy minum supercube ginger blh kluarkan angin dlm bdn

1y ago

Xde effect ape2 kan sis

Cuba buat rebusan halia

1y ago

Selamat ya sis first trimester ?