Anak macam tiada rasa sakit walau luka

Anak x nangis kalau sakit. Haritu jari luka siap berdarah, dia relax je. Harini ibu jari kaki merah macam tersepit pintu, dia masih relax juga. Adakah saya perlu risau atau ia perkara normal bagi budak umur 1 tahun? ?

1 Balas

Kalau luka sikit2 tu maybe biasa kalau dia rileks je, kalau dah teruk pun dia still tak da reaction, kena bawak jumpa doc juga tu. Sebab ada disease macamtu, a person cannot feel any physical pain. CIPA disease, tapi very rare. I hope ur kid baik baik saja 😊