Anak susah tidur malam 😭 .

Anak umur setahun , susah tidur malam . asyik nak main je . kalau dilarang mula menangis macam kena dera beria sampai tersedu sedan . kesian tapi sy pun kepenatan . paling awal dia tidur pun pukul 3 am . paling lambat dekat pukul 5 - 6 am . emosi ? ya . lagi sy 1st mom , ada isu dengan mental health . Allah sabar kan sy walaupun hampir kerap sy jadi singa jadian . menangis tu da jadi rutin sy bila da terlalu penat . mati akal da tak tahu nak buat macam mana ? dan perlu buat apa ? bila dia susah tidur sy akan tukar pampers . tukar baju tidur lain sebab fikir dia mungkin tak selesa , saya akan sapu telon urut perut , belakang dan kaki dia sebab fikir mungkin dia overtired . but tidak jalan juga ya . the end sy yang burn out teruk . mommy mommy ada pengalaman macam ni tak ? ada apa apa tips yang boleh kongsi ? #firstmom #bantusharing #seriusnanya #ingintahu #penatt

12 Balas

waktu siang jgn bg tido lepas asar. jgn bg makan gula (makanan manis) sbb kanak2 akan aktif klu makan gula