susu formula or full cream.?

Anak sye 1tahun8bulan .. sekarang dia da xnak minum susu formula .. dia lebih susu kotak dutch lady full cream .. sye pernh cuba bagi susu fernleaf full cream .. tapi dia xnak .. tapi xkan nk bg susu kotak jea .. ok kea untuk pembesaran dia .. ? #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

4 Balas

Umur anak dah boleh minum susu full cream sepenuhnye. Sama ada yg bancuh (serbuk) atau dlm kotak tu. X perlu lg dah minum susu formula. Boleh je nk bg susu formula. Umur mcm nie baby dah completely makan makanan seimbang so susu kotal dutch lady tu dah mencukupi. Unless kalau anak awak tinggi berat n bmi x seiring dgn umur die, boleh la add on susu formula.

xde masalah ye, malahan lebih baik lg minum yg kotak tu, xpe xminum susu formula anak dah setahun ke atas, masa ni lebih penting pantau zat makanan yg di ambil, susu bukan lg makanan utama utk anak yg umur 1y ke atas

susu dutch lady full cream (serbuk) tu, klu sesuai dgn umurnya, blh bg.. tengok label pek sesuai ke tak.

xde mslh