hidung bayi tersumbat

Anak sya umonbaru 1 bulan..hidung tsumbat dan xselesa tdo. Apa ptt sya buat? Dh jumpa doc..doc dh sedut mucus tp ni dtg balik..dh cuba sedut pkai suction..tp mcm xdpt tarik

1 Balas

Maybe cara u mandikan baby tu salah ... Jgn siram air kat kepala baby masa mandi.. Tu yg jadi flu.. Kalau boleh jgn halakan kipas ke arah baby directly.. Tutup punca2 angin.. Tggi kan bantal baby tu.. Pakai baju mcm biasa ..bagi peluh skit