bayi kurang berat badan

Hi, anak sy umur 4 bulan tapi berat badan dia cume 5.1kg. Nurse cakap hampir nk msuk yellow area kat graf tu utk baby umur 4 bulan. Ada tips x utk bagi berat badan anak sy bertambah atau mungkin dr segi pemakanan sy yang perlu dibaiki? Trima kasih ?

1 Balas

Anak menyusu badan kan? Bg susu pada anak smapi breast kempis. Jgn tukar2 breast sbb susu pekat ada kat belakang 2. Susu masa bengkak tu cair. Susu cair x naikkan berat baby.

5y ago

biar kempis baru tukar. takpe nnt dia akan ok. akan tone down ikut demand baby