Color berak bayi

Anak sy start awl pg td berak kuning cmpur tompok hitam...pg td kol 8 lebih berak lg stilk ad tompok hitam tu..normal ke ya?btw puting sy belah kanan ad luka katanya sbb tkot baby minum drh kt puting skli ngn susu boleh jdi mcm tu betul ke? Tolong sy ya bg pendapat..kalau berlarutan mmg nk prgi klinik atau hosp cuma nk monitor dulu... #firstmom

Color berak bayi
5 Balas

kalau tgk dari najis ni mcm najis baby da start makan. najis ank sy mcmni la kalau da start mkan. apa kite bg makan dia keluar mcmtu tp bole tau mcm syur bayak ke loba ke buah naga ke. kalau utk ank 2 bulan sy tk sure pulak sbbnya anak sy masa baby bwh 6 bulan najis dia tk mcmtu tkde tompok2.cuba refer klinik dulu sis tye

Hmm kalau najis hitam mcm ni better awak bawak bby pergi hspital terus . Jumpa yg lebih pakar . Sebb kalau awak tanya dlm ni . Masalah anak awak takkan selesai . Kita smua dekat sini bukan pakar . Takut tersalah bagi pendapat bby yg masalah nnti . Maaf ye

2mo ago

huhu tanya pakar if ada kat sini pun takleh jawab jgk, kena depan2 kena tengok betul2 baru boleh cerita apa

nurse sya bgi taw sapu ja ngan air susu kita sndri tmpat puting susu yg luka tu... sya da pernah cuba.. dn kalau ble jgn bagi ank isap pting yg luka tu dlu..

sis refer klinik dulu ye sbb setahu saya najis baby gini kalau dia dh boleh mkn sbb baby bru 2 bulan kan better pegi cek doktor

anak umur berapa?

2mo ago

mm saya pun kurang pasti kalau disebabkan luka. better pergi je check, sebab sebelum ni tak pernah terjadi kan. kalau doc minta reference boleh tunjuk pic.