Anak meragam xnk tido malam

Anak sy dh msuk 50 hari dh,semalam dia nangis xnk tido smpai la subuh . Adakah ini yg dikatakan fasa beralih bulan? First time anak sy xnk tido malam slalu paling lewat kul 2 pagi tpi skali tu je . Kalini smpai kul 5 dia meragam. Lau tido pun tido² ayam je dlm 5min cmtu pstu nangis xtau punca . Dh sapu minyak telon,tuka pampers,bgi susu,urut2 tkut perut kembong ke ap tpi dia nangis jgk#pleasehelp #firstmom #ingintahu #bantusharing #seriusnanya

5 Balas

Kalo org lama ckp nak beralih bulan.. Kalo utk anak2 saya tu normal.. Berhari2 jgk la mcm tu mmg burnt out la kalo kena mcm tu. Nasib siang saya boleh tido puas2 sbb siang ada org jaga saya..

9mo ago

mcm nie lah baby sementara nk tunggu dari lepas dia 5tahun..itu bg saya lah sbb ank saya lepas 5tahun malam dh xmeragam.. Alhamdulillah.. Ada jgk la mak boleh tlg jgakan ..kalo sorg2 mmg burnt out nie.

Nb punya regression mcm tu. Ank sy dulu smnggu jgk. Upcoming, 4m,6m,9m. Yg ni prepare mental siap2 sbb mmg kne bnyk bersabar lg. Maximum: 1mnggu atau lebih depends on bby.

9mo ago

ank ay jenis bergilir malam . cam mlm ni ok mlm esk meragam . nsib baik sy pantang 100 hari kt rumah mak . mak sy tlng jaga kalau sy penat sgt² . cuma kena prepare nnti dh habis 100 hari pantang sbb sy sorang je nnti,suami keje outstation

I would say it's witching hour/sleep regression. Nah awak cuba refer artikel yang saya share ni. https://www.whattoexpect.com/first-year/newborns/baby-witching-hour

9mo ago

baik . terima kasih atas perkongsian artikel tersebut

growth spurt.. tumbesaran pendengaran, penglihatan dfn dunia makin berkembang. Dia nak rasa selamat, belajar lah apa nak buat di medsos Baby Language

9mo ago

baik sis terima kasih

Sleep regression. Kena hadap la banyak hari jugak lah kalau baby jd mcmtu… sabarrrr

9mo ago

baik terima kasih . nsib baik smalam sy gilir2 dgn mak saya kalau x emng burnt out la sy . sabar jela