Meniarap

Anak sy dh 3bulan 9 hari tapi belum boleh tegak kan kepala bila meniarap adakah ini normal?

8 Balas

Sy tgok kat parents.com baby ada tummy time. Cm kite latih dy niarap. Nk bg dy kuatkan pale, lengan. Cm ank awk da pndai niarap. Alhamdulillah. Cuma kple x kuat . Cm ank sy, sy train dy cmni..

maksud tak bole tegak kan kepala . mkasud awak bila awk meniarap kan die tak bole agkat ke atau mula tiarap die agkat sekejap lpstu terus lentok ?

setiap hari bagi tummy time pd dia agar dia terbiasa . tummy time elok untuk kuatkan bhg leher tu. boleh search kat youtube.

owh ok2.. mgkin sy akan cuba train die mcm ni jugak.. thank you for your advice ☺️

Cuba mandikan guna gayung...siram perlahan2 dr kepala sampai kaki...petua org dlu2 la...

4y ago

mulakan dr kaki dulu sis sampai ke kepala petua mak2 kita dulu2 😬

aah die meniarap angkat kepala sekejap pastu muke ke tilam

Biat tummy time selalu tapi dengan pengawasan

Anak awk mniarap sendiri ke?

4y ago

Aah die dah boleh pusingkan badan... and then ade time sy letak dekat ats tilam tgk2 die dah meniarap tapi kepala xangkat so die menjeritvsebb xboleh bernafas