Baby 4 bulan cirit

Anak sy dah lebih 2 miggu cirit . Minum susu je cirit . Cmpur . Bf dan fm( dupro) . Minum susu bdn cirit walaupun direct . Minum susu tepung cirit jgk . Spnjg dia minum dupro , njis ok . Tak pernah smbelit / cirit . Lepas dia cucuk 4 bulan . Demam shri , lepastu trus cirit smpai skrg . Dah pergi klinik (dpt ors) tak ok . Pergi hosp . Doc suruh try bg smecta . Pun tak ok . Sy ada tanya doc hosp . Kne tukar susu ke . Dia ckp tak payah kalau mmg dri awal dia minum tu ok . So ok jee . Anak sy aktif jee tkde meragam pape . Cuma dia cirit jee tiap kli myusu . Sy tak thu nk buat apa dah utk stopkan cirit ..shri 7 8 kli berakk cirit . Kesian dia . Sy ada bertanya pakar kanak kanak jgk pasal cirit . Tp dia kata kalau bby ok jee tkpe . Jgn dia lembik .tknk nyusu bagai bru bwk ke hosp . Tp sy ni risau sbb tak pernah2 dia cmni . #firstmom #pleasehelp

24 Balas

Kalau anak cirit. Tukar susu non lactose (saya pakai brand NAN / similac). Bagi supplement probiotics drop. Air garam yg doktor bagi. Bila baby dah okay tak cirit. Boleh guna susu yg asal semula.

5mo ago

air grm sy da bg . tak ok jgk . still cirit . bab susu tu sy ada tnye doc jgk . nk tukar susu tak . dia ckp takpayah . sbb dri awal minum dia tak pernah cirit . tp bg df pun . dia cirit . jd sy tatau punca apa . sbb susu formula atau bf . sng cite tiap kli susu . berakk . time.tidur jee dia ok tak berakk berak .

Sama macam anak saya lepas cucuk 4 bulan.. dekat sebulan jugak baru ok dari cirit birit.. sekarang anak dah nak masuk 9bulan.. Mommy tenang tenang je okey.. pantau rapat keadaan anak..

5mo ago

itulah . mak sy ckp alih bulan . harap awal bln dpn 5 bulan dia ok laa . skrg mcm kurang berak cirit dri hritu .

Klw ikut pengalaman saya , anak saya pon pernk gitu ,org tua kata sbb dia nk galih bulan ,alhamdulilah masih aktif lepas bape minggu dia baik sendiri

5mo ago

tulah . mak sy pun ckp mcmtu jgk .

kalau cirit bterusan sbb susu .. tukarkan apa2 susu yg free lactose.... dh stop cirit bru bg blk susu yg selalu guna atau nk tkr yg lain...

ya Allah kesiannya. Sakit tu cirit byk kali, kita org dewasa ni pun xtahan apatah lagi baby🤧moga cepat sembuh baby sis🤲

5mo ago

itulahh . tp tgk dia okay . cirit takde ngis ngis meragam ke apa ..mmg langsung tkde . sy yg sedih syu hati tgk dia cirit . anaknya elok gelak gelak .

ank sy sblm nie minum susu ducth bby ok,lps je cucuk 5bulan..asl minum je terus cirit,bila tnye nurse..nurse jwb normal 😅

5mo ago

sama laaa dgn anak saya . anak saya dia bukan cirit tapi dia berak ketul2 dgn kuantiti sikit sgt tapi kerap sgt . lpas susu wajib berak . doc ckp normal slgi anak aktif. klo anak lembik bwa g spital

Monitor baby, setiap kali cirit bg ors, 2-3 hari sekali g klinik incase teruk or sama . So that Dr blh monitor,

bancuh dengan air ape ye? sy aritu ank cirit sbb bancuh air coway.. kena bancuh dgn air masak mendidih tu bru ok

5mo ago

air cuckoo . tula sy ada baca jgk air mdidih bru ok tak cirit . nt sy try .

betul. kalau cirit berisi xpe. tak normal kalau cirit yg air sahaja xde isi. itu yg doctor sy inform.

5mo ago

memula dia cirit air jeee . skrg bru ada isi isi mcm lendir .

baby saya pun mcm baby awk jgak mnum susu jaa cirit ..byak dah tukar susu xtau dah nk buat mcm mana

5mo ago

itulah kan . awak dah try susu apa?