Normal ke?

Anak sy 8bulan, da merangkak n berdiri. Macam² reti. Tak tumbuh gigi depan lagi. Tapi tumbuh 1 gigi geraham. Normal ke?

4 Balas

Normal. Jangan bandingkan anak kita dengan anak orang lain. Sebagai ibu, kita celebrate achievements macam ni sebab ni semua achievements positif. Boleh rujuk kat doctor (kan kena check monthly kat KK kan? Kalau tak kena cucuk kat swasta tu kan) haaa boleh lah tanya. I bet it is normal and nothing to worry at all. Enjoy the positive milestones!

Normal. Anak saya start berjalan masa 7 bulan. Dia tumbuh gigi masa 1y3m. Tu pon tumbuh sebatang gigi depan belah atas. Ni 1y4m otw tumbuh lagi 2 batang. Memang lambat gigi dia tumbuh tapi doc cakap normal je sebab budak ni kalau jalan dulu memang gigi lambat tumbuh, tapi kalau tumbuh gigi dulu, jalan pulak lambat

Normal puan.. Lain budak lain perkembangan.. Anak sy 8 bulan dah tumbuh gigi bawah dua batang n gigi atas baru nak tumbuh.. Merangkak pun tak lagi..baru pandai duduk..

selalu kalau boleh jln dlu gigi lambat tumbuh..kalau gigi tumbuh dulu jalan lambat..org tua2 la kata