Mengandung/bersalin di usia 42thn.

Anak seorg lahir pd thn 2020. Naluri seorg ibu kuat inginkan adik beradik untuk si anak. Tetapi usia dah matang. Doktor maklumkan risiko. Ibu ada perasaan risau. Boleh share pengalaman/perasaan ibu2 lain jika ada yg sama kes sebegini?#bantusharing

22 Balas

Mak sy last mengandung waktu umur 40 doc marah sbb berisiko. Mak mmg jenis jaga kesihatan. Waktu adik bongsu sy lahir umur dia 3 bulan dpt dtect ada kecing manis. Mak ayh takda diabetes. Atuk nenek pun takda. Drp umur 3 bulan bayi sampai skrg dh form 1 masih ambil ubat dan insulin cucuk sendiri. BSP pun buat sendiri sehari 3 kali.