Boleh ka bersalin tanpa ad kesan koyakkan.. Ad x tip2 dia.. Risau la..

anak second.. Anak first kena jahit byk.. So mcm trauma.. Huhu#36 week

1 Balas

buat perineal massage 3x sehari smpai time nk bersalin. masa dlm labour room jgn angkat punggung. klau sakit sgt ambik je gas or epidural jgn paksa tahan. bila paksa tahan tu yg last2 angkat punggung jugak mmg terkoyak besar la dr yg dipotong. sy thn lps masa ank 1st sy ambik gas nk bg sakit contraction boleh tahan sikit. so sy xde koyak extra sbb x angkat punggungn ikut arahan doc n nurse. doc just jahit balik yg dia potong tu je