Buka Pampers Anak

Anak saya yg no 3, dah nak masuk 4 tahun, masih pakai Pampers, dan skrg saya tengah ajar dia buka Pampers, tapi masalahnya, dia x nak cakap, dia nak buang air kecik atau besar, dia banyak cakap, nyanyi semua pandai, tapi bab nak ke tandas tu, dia xnak cakap, ada yg boleh bagi pandangan

7 Balas

Cara saya ajak anak masa umur 2 tahun kerap tanya dia nak kencing atau buang air besar.. Klau dia kata x nak Sya bawak juga alhamdulillah 17/2 ni genap umur dia 3 tahun dah tak pakai pampers... Pakai Pampers bila kluar berjalan sahaja

5y ago

Sma2 😊

Mcm ank sy...sy ajar paling lmbt 2y 6m sbb masa tu dah pandai ckp dah....kena slalu tanya ank..kalau harap dia pergi sdri masa mula2 tu memang xlah dia nk pergi

Nak ajar anak tanpa Pampers mak kena rajin. Setiap 30minit-1jam kena bawa anak ke toilet..Tak kisah LA anak kencing ke tak kena bawa juga ke toilet

5y ago

Sama sis

suruh dia ikut mcm mana anak pertama dan kedua tu msok tandas .. selalu dia tgk diorg , lama2 dia ikut

Kerap taye dia srh pg kencing tx pun ingat Kan selalu sampai di jemu..lama kelamaan dgn sendiriye dia buat

Kene kerap bawak dia pegi toilet... Dia nak kencing atau x bawak je.. Nnty lam2 dia faham..

5y ago

Itulah😅😅😅

Utk prmulaan sis kne aturkn dia.. ingtkn stiap 30mnit ke.. 4thun tu dh bsar klu ikutkn

5y ago

Sme😊