Anak bercakap

Anak saya yg 2 , dah nak masuk 3 tahun tapi tak banyak cakap. Ibu ayah nama ibuayah, bila kita suruh pilih contoh nak Ayam ke ikan? Dia Akan jawab. Hmm , ah macam tu . Bila ibu bagi Arahan dia ikut and faham. Cuma mintak buat pilihan dia Akan jawab macam tu. Kalau ayah dia pergi kerja ke . Dia sendiri Akan tanya . Ibu ayah mana ? Cuma tak direct cakap. Dia Akan cakap Satu Satu. Tu normal ke ? 1/3 ni dah masuk 3 tahun.

3 Balas

kena jumpa pakar..mgkn dia just berat mulut je..kalau ikut anak sy 2tahun lebih dah potpet2 tp tula perkembangan anak lain2 kan..boleh g kk mntk nurse/doc cek kan..

sy takde pengalaman untuk jawab soalan puan, tapi puan boleh follow ig @slp_aishahkassim https://www.instagram.com/p/Co_QfxxJHtU/?igshid=NDk5N2NlZjQ=

ada yg nornal..