Anak Tidak Buang Air Besar

Anak saya umur 38 hari, saya perhati 2-3 hari ni anak saya kurang buang air besar. Sekali saja sehari berbanding dulu 3-4 kali sehari. Saya beri anak saya susu badan dan susu formula. Tapi susu formula hanya sekali sehari sahaja, selebihnya susu badan. Adakah itu perkara normal anak?

6 Balas

Digalakkan untuk fully breastfeed compare combine susu. Ape yg menyebabkn sis mule combine susu FM n breastfeed? Stiap Kali lpas mndi, sapu mnyak angin diperut, tapak kaki n belakang bdn. Pastu buat excersise kaki bby sis mcm kayuh basikal. Kalo rajin boleh tuam ngn pelapik main atau tungku bby pn boleh, diperut n tapak kaki.

Normal bg anak yg myusu badan..rajin2 urut perut bby dan bt senaman mcm kayuh basikal lps mandi..selagi bby xkembung tiada masalah..kalu dh kembung sy akan bg air masak sikit lps 2 bby akan po po..depends la pd penjagaan ibu

Jangan risau. Yang penting, kena selalu fikir positif. Saya pun campur, fm bf. Seminggu dalam 3 hari poo poo. Lain anak lain patternnya 😁

Tak silap sy, kalau FM wajib berak hari2. X tau la kalau campur

Sy pun risau klu baby xbuang air besar...hihi

Cuba tuam