MUNTAH SUSU

Anak saya umur 3 tahun..bila minum susu jerk muntah..adakah sy perlu tukar susu..skrg sy bg susu farm fresh..dan jika dia susah utk buang air besar ape makanan yang blh membantu..#pleasehelp #advicepls #1stimemom

2 Balas

Banyak faktor buat anak muntah. Boleh jadi anak dah terlampau kenyang & sebagainya. Sebab umur 3y dah makan banyak benda. Umur ni jumlah susu yang disarankan, 2cawan sehari (pagi & malam). Untuk sembelit, puan boleh cuba tambah sayuran hijau & buahan dalam menu anak. InsyaAllah moga membantu😊