Vaksin influenza

Anak saya umur 10bulan. Semalam cucuk vaksin influenza. Harini dia demam tapi on off. Kejap okay kejap tak. Memang macam tu ke? #ingintahu #firstbaby

8 Balas

Vaksin tambahan ke ? sebab kat dlm buku anak ni mmg xde vaksin untuk 10bulan. Vaksin 9 bulan je, then next vaksin adalah untuk 12bulan. Tambahan kot kan vaksin influenza tu, tp kebiasaan anak mmg akan demam on off lepas ccuk vaksin. Cara sy tu sy x bagi makan apa2 ubat sbb x digalakkan sgt klu anak bawah 2th kecuali dr yg prescribe, sy just lap2 seluruh badan dan kepala anak guna air suam smpi suhu badan turun. Setakat ni mmg menjadi, x smpi sehari demam dah kebah.

skrng mmg kena ambik vaksin influenza... Anak sy pun next month baru nak ambik.. tu pun Kira dah terskip bulan... selalu dr akan bgtau Klau lepas vaksin boleh Mandi atau x boleh . better sis dpt kan nasihat dr boleh ambik ubat atau x... pantau suhu Anak.. Klau Anak aktif ja, Kira dia ok ja.. cuma vaksin tu nak serasi dgn badan dia..semoga anak sis sihat2 ja

6mo ago

Ouhh takda pula kena inform dgn ank sy mgkn blm sampai masa kot huhuhuhuhu

ni mesti ambi vaksin tambahan d swasta kan. vaksin mana² pun akan ada effect, demam tu biasalah. yg penting sedia pcm baby dekat rumah. takkan doc tu teda bgtau ada effect? & anak u pun dah 10bulan. selama ni nak tak pernah demam ka lepas vaksin? terutama vaksin 4bulan pneumococcal tu, sbb vaksin tu just a lil bit strong, khas utk paru².

Normal untuk baby demam selepas vaksin. Doktor ada bagi PCM tak? Kalau ada, bagi baby makan on time. Pantau suhu baby juga Jika mencecah 38, bawa ke klinik. Sambil tu lapkan badan baby dengan kain basah. Kalau saya suka letak Kool fever pada setiap pelipat anak.

ye btul..anak akan on off demam..puan prlu pantau suhu anak dr semasa ke semasa

pantau je, pcm kalau perlu.. if demam tinggi tak turun2 gi jumpa doktor blk

ni vaksin tambahan ke? sbb rsenye 10 bln xde cucuk kn? 9 bln lps tu 12 bln..

Vaksin influenza ambik dkt clinic biasa ke