Susu full cream

Anak saya umur 1 tahun saya tukarkan dari susu formula ke susu full cream fernleaf tapi saya perasan cair sikit. Cara bancuh sama je ke macam susu formula?

8 Balas

hi sis, kalau saya dulu anak tak brpa selera nak makan sgt sebab tu tukar ke full cream. mula2 minum, najis anak keras, so saya kurangkan sukatan. saya tak ikut sukatan packaging. kalau najis cair saya lebihkan sukatan. syukur sampai skrng anak takda apa2 masalah sejak minum susu fullcream. selera makan dia sgt okay sampai sekarang dari umur setahun sehingga nak masuk 3 tahun dah 🥰

saya pom pernah bagi. tpi 1 pack xsmpai 1 bulan dh abis 😂. susu nih dia pkai bnyk. xsilap 200ml 6 ke 8 scoop. xmmpu nk beli bnyk2. 🤣🤣

Setiap susu setiap brand lain-lain sukatan. Dekat bhgn tepi packaging tu ada tulis cara sukat.

fernleaf full cream ada sukatan dia sendiri sis. cuba check di tepi packaging susu tu.

Bancuh ikut recommended punya sukatan kat tin/ packaging sis

kenapa puan tukar susu formula kepada susu full cream ya?

5mo ago

lagi elok fullcream anak dapat kebaikan susu sepenuhnya. lagipun 1y dah kena lebihkan makanan banding susu, susu fm ada gula blh menghalang keinginan makan plk

Cara bancuh ikut sukatan pada packaging, awak.

baca label je mommy. 200ml 32g(3sdb) susu