Anak 1 Tahun susah nak beri makan

Anak saya umur 1 tahun lebih tapi tidak mahu makan walaupun saya selalu tukar menu. Sampai nangis² bila diberi makan. Berat badan pun kurang. Tapi dia kuat menyusu. Jadi saya jarang beri dia makan. Ada tak yg mcm saya ?

2 Balas

Masa baby sy umur 7-8 bulan pn mcm tu jugak,memang frust time tu ngn mak2 pun nangis bila anak tolak makan.mama kene bg jugak mkn walau 1-2 suap,kene pelbagaikn mcm buat nugget nasi,jejari kentang,egg muffin

2y ago

baiklah, terima kasih. saya akan usahakan lagi

Sorry takde pengalaman macam awak. Dah cuba bagi anak makan sendiri?