Anak 17 bulan tak nak minum susu di taska.

Anak dah 17 bulan, minum fm. Tapi kat taska memang tak nak susu langsung. Sy tanya rupanya gap lepas makan dengan waktu susu 1-1.5jam saja sebab ikut jadual. Agaknya anak saya dah kenyang makan, sebab tu tak nak susu. Saya nak tanya ibu2; 1) Berapa oz/ml susu yang diperlukan sehari ye? Saya cuma blh bagi dia susu lps balik taska. Bila total utk 1 hari, saya blh bagi min 13oz. 2) Perlu utamakan susu daripada makan ke utk toddler 17 bulan? #firsttimemom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

4 Balas

1) depends demand anak 2) ya bila anak start makan iaitu 6m keatas kena utamakan makan dan kurang kan kuantiti susu dari sebelumnya. Boleh beri 3/4 kali sehari (depends berapa onz)

ikot demand baby awak. xperlu risau susu bukan lagi keperluan utama baby bila baby dh makan. boleh bykkn nutrisi dlm pemakanan baby awak☺️❤️

bykkn pemknn dia