bayi 7 bulan

anak saya sering mengejungkan badannya apabila tertarik kepada sesuatu benda. adakah itu normal?😅 #First_time_mom

2 Balas

Sama ..sampai masuk hospital masa umur dia 5 bulan sbb doctor takut infantile spasm 😅 buat eeg normal then doc pakar tgk video dieowg ckp tu shudder spells..lama2 hilang..now baby sy 7 bulan dah xde dah..kalau excited dia melompat2 plk🤭

3y ago

Ye sbb mommy dia jenis suka googling sane sini lps tu risau semacam..gi hospital actually utk refer je tp doc pon x blh confirmkan so dieowg admit kan dl n refer pakar neuro n wat eeg..alhamdulillah semua normal je..baby sy strt umur 3 smpai 5 bln mcm tu..so mgkin masa tu dia nk try grab bnda tu dia x dpt..so dia keras2 mcm tu..once dia dah blh merangkak masa 6 bln,dia ok dah..kalau awk risau blh je tnya doc..sbb ank sy ni jenis teruja dia masa tu memula sikit je..tp lame2 makin kerap..tu risau gile sbb abg dia dl x mcm tu..😊

Anak saya pun sama. Smpai ketar2 tgn kalau excited sgt 😂

3y ago

kan.. bimbang jugak sebab first time jd mak ni..