Anak Mengerang Umur 47 Hari

Anak saya selalu mengerang dan meneran mcm ada susu tersekat kat kerongkong dia.. Belahak sekali xcukup, kena blahak banyak kali, jeluak banyak kali baru lega.. Kadang2 kesian kat dia tidur jadi xlena sbb asyik terganggu dengan susu yg tersekat tu... Slalu jadi kalau bg susu sampai tertidur... Mcm mana nak bg dia xmengerang ye?

1 Balas

hurm...pertama kena tahu apa simptom blh sbbkn bby jadi macam tu.. better g jmpe pakar peads chck dlu tuk chck ada mslh apa2 x pd bby...sbb biasa bby hanya terjeluak tu adalah normal..tp klu ada bnyi tu n belahak mcm org dewasa tu agak tidak normal..adakah ank mngalami kahak atau selsema sbbkan jd mcmtu