Preauricular sinus? Siapa ade pengalaman ade lubang kecil ni?

Anak saya sejak lahir ade lubang kecik dot tu depan telinga. Saya search google namanya preauricular sinus. Ade tak ibu2 dlam ni anak ade isu yg sama? Bahaya tak? Dngar2 blh berlaku radang ke kluar cecair ke . Risau pula.

Preauricular sinus? Siapa ade pengalaman ade lubang kecil ni?
11 Balas
undefined profile icon
Tulis jawapan

sye sendiri ada pengamalan. if tidak jaga elok elok akan ada keluar bisul dekat area situ. Sye ada kedua belah telinga. Masa sye sekolah menengah jadi lagi worst, so doktor suggest untuk operate untuk matikan akar bisul di telinga dan untuk pastikan tiada kotoran akan masuk di lubang tersebut. Now alhamdulillah sye sihat dan tidak tumbuh lagi bisul lepas doktor tutup kedua dua lubang kecil tu.

Baca lagi
2y ago

Ohh macam mana boleh tergerak hati nak scan puan? Ada yang merisau kan ke dekat anak? Apa rawatan susulan dari doc puan?