Berapa Sudu Susu untuk setiap oz perlu di beri untuk bayi umur 3 bulan DENGAN botol 160ml

Anak Saya saya bagi susu formula tapi 3 hari baru buang air besar,ADAKAH NORMAL ?? Sebelum nii saya masi bagi susu badan,Namun Tiba2 Baby Tidak mahu susu badan ☹️ Saya masuk wad masa tu dan baby terpaksa di ajarkan susu botol ..#pleasehelp

7 Balas

hi awak. baby bukan xnak susu badan awak. tapi baby awak dah nipple confuse. sebab flow botol susu dgn flow baby directfeed tak sama. flow baby directfeed ni perlu gunakan tenaga tetapi bila pakai botol baby tak perlukan tenaga nk hisap

12mo ago

apa benda ko ni menempel kt post org benda takda kena mengena

hi sis.. kene refer dekat kotak atau tin susu.. dekat kotak atau tin susu ada jadual untuk setiap bulan berapa scoop kene bancuh mengikut umur baby..😉

terima kasih semua respon 🙏🏻 saya ikut sukatan mcm yang ada tertulis..anak saya sekarang kena sembelit pulaa..setiap x mau buang air besar mesti nangis2

12mo ago

itu tanda susu fm xsesuai dgn anak awak. awak kena tukar susu lain

kena refer pek susu tu.. selalu ade bgtw 1oz berapa sudu.. klu anak sye, 3 scoop susu = 3 oz air

refer kt kotak susu

refer pek susu tu