onz susu fm

anak saya lelaki mengunakan susu fm s26.. saya bagi dia 4onz untuk 2jam sekali..tapi selepas 4onz beri dia minta lagi susu macam tak cukup..berapa onz sepatutnya di berikan susu fm utk bayi 2bulan

1 Balas

Bkn x cukup, bby ni kita beri 10 oz pun dia blh hbis kn sbb dia ada sucking refleks yg smula jdi.. Mmg akn mnghisap.. Mcmna tau bby nak susu lagi.. Bby kerap hisap jari, mnangis, berliur tu xsemesti nya sbb bby lapar atau nak susu lagi,. Tu adalah peringkat perkmbngan normal bby.. Angkat bby, bawa main & tenangkn.. 😊