Masalah pemakanan anak seumur 1tahun

Anak saya kurang selera makan, bila masak bubur sahaja , dia akan lari dari saya, tapi makanan seperti roti atau kek dia akan makan namun sikit sahaja, boleh bagi tips macam mana nak naikkan selera makan anak kembali ? Last makan nasi time 10bulan,. Lepas daripada itu dia akan muntahkan balik bubur yang saya masakkan :’(#bantusharing #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Hai sis, anak saya belum lahir lagi. 1thn dh ada byk gigi tak? Saya nmpk kakak ipar akan bg bihun/mee/kue toew kosong pd anak dia utk ganti nasi/bubur. Bagi buah-buahan ke sis atau telur rebus ke. Ada anak2 buah saya yg suka sgt buah delima/oren. Anak sis, sis je yg tahu suka apa. Sis buat bubur letak carrot tak? Bubur carrot manis + ikan bilis mesti sedap. Harap sis jumpa makanan yg anak sis suka & makan byk sikit.

3y ago

Anak saya da tumbuh 4batang gigi, da cuba bagi mee hoon tapi dia tak makan or muntahkan balik, buah semua dia boleh makan tapi dalam kuantiti yang sikit jela, dia lebih banyak susu badan,

sama lah bagi je dia makan roti asalkan dia makan atau dalam roti tu ltk nasi bagi dia rasa

3y ago

Tu laa kita sebagai ibu risau , tapi time checkup nurse bagitahu berat badan semua okey lagi, tapi kesian kekadang malam nagis sebab lapar,, hmm