Anak setahun 4 bulan mengamuk tiba tiba

Anak saya dah seminggu tiba tiba bangun tidur menangis mengamuk macam kena pukul. Tak tahu sebab apa. Apa perlu saya buat ye? Ada tak mummys experience the same?

4 Balas

Growth spurt. Dia sedang alami mengenali dunia luar. Syukur, tumbesarannya baik dgn perkembangan penglihatan, rasa, dengar dah makin jelas, so, Dia tak secure. Ibu bapa bantu dia rasa secure dgn dunia luar. Boleh belajar cara tenangkan dan tidurkan bayi di medsos Baby Language

sama sis anak sya pn.. siang mlam mcm tu kdng tu smpai nngis hilang suara.. ank sya x prnh mcm tu..kdng tu rsa kesian sbb dia x tahu nk ckp apa yg dia rasa.. dh bwa gi check up doc ckp x da apa².. sya ni smpai tkut klau dia tdur..sbb confirm klau bngun mnngis mcm ketakutan pn ada..

Anak Saya pun macam tu.. Mgkin sbb penat kot.. 2 3 Malam juga bila tidur tgh2 Malam mengamuk macam mengigau pun ada hilang suara seminggu.. Saya urut2 betis, kaki, peha sapu minyak.. Dia sambung tido Lena.. Atau mungkin juga perubahan bulan

Kalau anak sy mcm tu..dia sama ada demam, terlalu penat atau mimpi