Belum cakap "ma, ba"

Anak saya dah nak masuk 7 bulan. Tapi dia belum dapat cakapa satu suku kata. Mcm "ma, ba". Ke sebab panggilan saya 'ibu' ? So susah anak nak sebut. Atau saya tak bg screen time? Atau mmg normal?

2 Balas

bg sy normal...tp screen time xsalah klu bg pun. cuma berpada. bukak tv, cari la kartun2 yg utk beginner...dari situ bby blh tangkap slow2.

samalah kita, anak saya pun X pandai berckp panggil saya ibu kalau ayah dia panggil yah