Baby susah nak makan 😌

Anak saya dah nak masok setahun dah . Tapi dah seminggu dia kurang nak makan bubur . Susu memang banyak dia minum . Hmmmmm ada tips tak ? 🥺#firstbaby #pleasehelp #1stimemom

2 Balas

Kenapa masih bagi bubur? Start anak 7/8 bulan dah boleh ubah texture makanan dia. Kalau dia belum ada gigi pon dia dah boleh kunyah sebab gusi dia kuat. Cuma tak boleh add sugar / salts / any bahan perasa je dalam masakan. Start setahun baru boleh bagi yang bergaram semua tu. Also dia dah boleh makan sendiri tu.

Bagi bubur ape. Setahun tu dh boleh bagi roti and bun dh. Bagi benda2 lembut. Anak sy setahun suka makan roti bakar.