Berak anak

Anak saya dah 5bulan , tapi semenjak umur 2bulan anak saya asyik berak warna hijau pekat kadang hitam taiknya . Anak saya fully susu formula . #pleasehelp

Berak anak
22 Balas

Apa cakap sawan la bagai. Adoii. Merepek la. Jangan takutkan dia. Nanti lagi stress. Puan bagi susu formula apa ?? Kadang susu fm lactogen yang membuat kan tahi dia warna hijau. Dulu anak saya pun macam tu. But then tukar susu, Alhamdulilah tahi dia dah jadi warna kuning. Kadang depends on susu fm yang diberi. Tapi boleh je refer doctor terus 😉

Pergi hospital sis.. Kenapa dr pantang smpy 5bln check up xpnh tnya nurse? And nurse kn akn tnya taik nya ap sume details.. Risau la usus anak awk.. Then stop laa bg susu fm tu.. Ank sy berak2 pn sy dh tkrkn susu ni kn plk smpy 5m taik still itam ijau pekat gini.. Sgt2 x normal sis utk baby y susu fm.. Kn bole Google sis..

Susu formula jenis bnyk zinc ni…anak saya pnh jugk jd mcm ni sbb minum susu lactogen lps sehari terus berak hijau pekat cmni,start tu saya tukar susu ok warna berak dia

3y ago

nice explanation

Ni mungkin sebab fm tu banyak zinc. Try tukar susu. Anak saya bagi fm lactogen dengan anmum berak macam ni. Saya tukar dutch baby terus ok berak warna kuning macam biasa

Kalau dah berbulan tahi mcm ni, better tak perlu pun tanya sini. Terus ke hospital😰 tanya sini pun semua pendapat sahaja. Better terus refer pada yg pakar, adehhh

biasenye najis hitam ni masa newborn je klu dh 5bln dh jadi kuning2 cm tu..mcm tlebih zat besi ni..better trus g chck doc sis jgn tnye sini..bahaye tu

Time cek up bby xpna tye nurse ke?? Nurse xpna tye taik warna ape?? Dr 2 bln spi 5 bln tu ade 4 kli g klinik kn 😅

sis p klinik atau hosp dlu cek. .knp br skng nk inform 😔..drin2 bln smpai 5bln da sis berak mcm 2. .sis ade bg fm ke. ?

kalau boleh mintak tolong puan edit post ni ye, blurkan gambar. soft reminder shj, jgn kecik hati