Ada tak cara nam potty train anak yang tak reti kencing sendiri?

Anak saya dah 3 tahun, tapi waktu mandi dia xnak kencing. Salah sy juga kot sebab tak ajar dari baby kencing sebelum mandi. Jadi sekarang ni, bila mandi memang dia tak kencing. Dah 3 tahun ni, sy nk potty train dia. Tapi susah sgt nak suruh dia kencing. Ajak masuk toilet je dia menangis ckp xboleh kencing sedang tengok dia memang macam nk kencing. Bila pakai pampers dia terus blh kencing. Macam mana ya nak ajar? Ada sesiapa tak yang ada pengalaman sama?

1 Balas

ajar menyangkung. beli panties potty train tu. lps tu ajar dia menyangkung time nak kencing.