Potty train tapi pengasuh macam tak nak faham

Salam anak saya di rumah dia dah pandai kencing sendiri,cuma waktu tido je pakai pampers.Masalahnya bila hntr di pengasuh ,saya dah cakap saya dah train anak potty train dekat sebulan pndai dah. Tapi pengasuh macam tak nak layan,alasannya anak saya tak cakap nak kencing. sebab sekarang bila anak saya pakai pampers dia akan tahan kencing sampai la bawak pergi tandas.Bagaimana ye nak settlekan isu ni? minta pendapat.

1 Balas

ya Allah ciannye kt anak.ssh jgk Kalau Jenis pengasuh y mcm tu.bukan dia xtau tahan kencing tu x elok.sy rasa sis kena byk Kali pesan kat anak klau nk kencing bgtau wlau pakai pempers.tu je care dah klau pengasuh x fhm