Bersama selepas habis pantang

Anak saya dah 2bulan 26hari .. masa genap 2bulan haritu suami mintak nak bersama dah saya suruh dia tunggu saya xready lagi saya cakap kat dia , then semalam dia mintak lagi nak bersama , dia cakap esok dah boleh ke yang , saya jawab ok walaupun dalam hati takut sebab kesian dia tunggu lama kan .. saya takut² lagi nak bersama , takut sakit kat situ .. 🥺 walaupun dah sembuh sepenuhnya .. mommy yg ada pengalaman , sakit x nak bersama pertama kali lepas bersalin .. maaf ya soalan saya sensitif , jgn kecam saya #firstmom 🥲

6 Balas

Saya masa anak first pun mmg takut. Tapi itu normal je.. sbb keadaan berjahit n baru sembuh. Tapi saya relakan je. Makesure suami perlahan2. Tapi bila da masuk anak kedua, baby 2 bulan, bila first bersama dah sakit or pedih mcm first dlu.

beli ky jelly sis..pkai time brsama..sy lpas pntang trus on je🤣🤣xde pntang2 100 hri powm...tp sy yg handle suami bwh...sbb tkut skit kn ..klu skit stop la...klu xskit truskn .🤭🤭

Ia perasaan yg normal bagi ibu lepas bersalin. Kita je kena set kan minda, jika takut, memang sakit. Beritahu je suami jika sakit

Baby saya dah 2 bulan 12 hari pun saya masih takut lagi nk bersama. Suami mintak juga tapi saya cakap tunggu 100 hari. Rasa seram

saya pulak on lepas 45hari. tak sakit pun cuma perasaan tu yg takut🤣 tp saya guna minyak zaitun terus oky je bersama.

Saya try waktu baby betul2 2bulan haritu. Sakitt. Terus kami stop. Saya tak tahu nak buat macam mana 😞