batuk selsema

Anak saya berumur 3bulan ...kerap batuk dan selsema.... Ada petua &cara untuk mengurangkan nya tak? Sudah pergi klinik...masuk gas tp nmpk mcm kurang berkesan.. doktor cljuga beri ubat titis untuk cairkan selsema dan jga ubat untuk cairkan kahak

5 Balas

Assalamualaikum..saya recommendkam awak utk pasang air purifier kat rumah..letak tempat anak awak tido..sangat2 membantu..saya guna utk anak2 saya..anak2 saya jenis yg mudah batuk selsema..boleh dikatakan setiap bulan akan batuk dan selsema..bila kena susah sgt nak sembuh..ambil masa sebulan lebih utk sihat.. Tapi lepas guna air purifier..batuk selsem jadi kurang 6 bulan baru kena batuk selsema..bila kena cepat sembuh dlm 3 hari dah baik.. Saya guna air purifier jenama coway..air purifier tu boleh matikan kuman dan virus..so mmg akn dpt udara yg bersih la..even molekul kecil pun boleh disedut.. Selain tu saya guna strimar cuci hingus..dan sedut guna nasal aspirator eletrik atau manual.. Kalau awak nk tahu lebih lanjut atau nak oder boleh wassup saya 0195125785