Baby high need atau sakit?

Anak saya baru seminggu. Setiap malam dia tak tidur. Menangis je mcm kena dera. Dah dukung dodoi bg susu semua tak jalan. Tapi setiap sejam mulut dia mcm nak susu. Bila pagi je okay tidur lena sangat bising mcm mana pun tak bangun. Anak saya fully susu fm. Kdg dia tidur tu mcm bunyi kahak. Saya tak tau samada anak saya ni high need atau dia sakit? Dia kerap kentut n muntah kahak. ada tak ibu2 yg berpengalaman mcm ni? Boleh share tak pengalaman? #firstmom #firstbaby

13 Balas

dah cek perut baby?? takot kembung.. selalu nya baby newborn kerap kembung perut malam2.. baby kalau tak lepas nak sendawa, pon akan menangis.. pampers penuh dia tak selesa akan nangis jgk.. ada jugak baby nk tido berbedung.. ada jgk bby x suka berbedung.. ada jgk bby menangis sbb panas.. awk try search jenis2 tangisan bayi.. baby2 newborn biasa laa dia baru nk sesuai kan diri dgn keadaan sekeliling.. kena sabar laa sikit.. tiap2 hari perangai takkan sama..

1y ago

takpe take time.. baby awk boy ke girl??