Baby high need atau sakit?

Anak saya baru seminggu. Setiap malam dia tak tidur. Menangis je mcm kena dera. Dah dukung dodoi bg susu semua tak jalan. Tapi setiap sejam mulut dia mcm nak susu. Bila pagi je okay tidur lena sangat bising mcm mana pun tak bangun. Anak saya fully susu fm. Kdg dia tidur tu mcm bunyi kahak. Saya tak tau samada anak saya ni high need atau dia sakit? Dia kerap kentut n muntah kahak. ada tak ibu2 yg berpengalaman mcm ni? Boleh share tak pengalaman? #firstmom #firstbaby

13 Balas

Siang memang newborn macam tu. Akan tidur lena. Sebab baby tak kenal siang/malam lagi. Since dah berkahak mungkin faktor susu. Anak mungkin kena colic juga. Cuba check cara menyusu juga. Kalau susu FM setahu saya kena pastikan takda ruang udara pada puting botol. Kena banyak sabar ya mommy, tapi apa pun better masa check up anak tu dapatkan nasihat doktor/ nurse. Moga dipermudah urusan.