Cirit berdarah

Anak saya baru sebulan lahir. Sebelum ni berak okay cuma baru2 ni dia cirit ada sedikit darah. Dah seminggu mcm tu. Saya bagi susu fm & susu sendiri cuma susu sendiri tak banyak pon bagi. Sebelum ni saya makan jamu nona roguy then stop. Bila dah stop pon dia still cirit berdarah juga. Taktahu punca sbb apa atau tak sesuai dgn susu fm ke apa yer? Sebelum ni okay je anak sy minum susu fm s-26. Ada #firstmom #pleasehelp #bantusharing #firstbaby sape2 pernah experience macam ni tak?

12 Balas

kalau cirit berdrh kene bwk pegi clinic then maybe dorg akan refer ke hosp..ni sama mcm ank saya dlu..umur sebulan cirit birit berdarah kene pegi hospital warded...doc ckp ada bacteria kat usus baby and baby kene masuk antibiotic..susu kene tkar dlu untuk yg sensitive tummy selama dia cirit tu..lpas dh ok bru tukar balik susu asal..tpi klau nk continue pun boleh jgk..