Cirit berdarah

Anak saya baru sebulan lahir. Sebelum ni berak okay cuma baru2 ni dia cirit ada sedikit darah. Dah seminggu mcm tu. Saya bagi susu fm & susu sendiri cuma susu sendiri tak banyak pon bagi. Sebelum ni saya makan jamu nona roguy then stop. Bila dah stop pon dia still cirit berdarah juga. Taktahu punca sbb apa atau tak sesuai dgn susu fm ke apa yer? Sebelum ni okay je anak sy minum susu fm s-26. Ada #firstmom #pleasehelp #bantusharing #firstbaby sape2 pernah experience macam ni tak?

12 Balas

kalau cirit berdrh kene bwk pegi clinic then maybe dorg akan refer ke hosp..ni sama mcm ank saya dlu..umur sebulan cirit birit berdarah kene pegi hospital warded...doc ckp ada bacteria kat usus baby and baby kene masuk antibiotic..susu kene tkar dlu untuk yg sensitive tummy selama dia cirit tu..lpas dh ok bru tukar balik susu asal..tpi klau nk continue pun boleh jgk..

salam puan,anak puan dah ok ke?mungkin susu xsesuai...better tukar susu...ank saya pun mcm ni..refer hospital,cek perut xtray,scan alhamdulillah xde apa,cuma on antibiotik la mase kat hospital,tukar susu terus ok..anak pakai similac rumusan khas free lactosa.anak xboleh minum susu biasa,klo minum y biasa akan jadi cirit birit berdarah..harap anak puan cepat sembuh yer..

refer doctor la. dh sampai cirit berdarah. benda tu dh jadi tak normal awak. tak semestinya alahan susu fm ni detect awal. mcm sy masa baby try 3rd susu fm. dah bnyk pack minum baru detect. cirit birit cuma tak berdarah. on the sport bawak pergi klinik. sbb risau.

stop dulu jamu...anak kecik lg...amalkan saja cara hidup dan pemakanan seimbang.. pergi kecemasan terus.. x normal bila berdarah.. dan pemakanan awak pun jaga juga sbb anak bf juga kan..

dan stu lgi, jgn cmpurkn susu formula dgn susu badan stu botol atau penyusuan jarak dekat antar air susu botol dan badan..kne selang seli utk tgk mne yg xleh ngan dier..

dh berdarah tu ade bwk pegi hospital x? selalu kalau berdarah sbb mslh usus. bwk je terus pg hospital, xyah la tye2 lagi dh dkt sni.

anak saya pun sama, puncanya dari susu fm, saya banyak kali cuba pelbagai jenama, akhirnya baru jumpa yg sesuai

Sis kalau dah smpai cirit berdarah kena refer doktor. Anak sy cirit pun dah trus ke klinik

klu mc to kena trus ke hospital... mc ank sy.. mungkin kena tahan to dlm seminggu mc to...

Henti la dulu mkn jamu, baby pun kecik lagi.. Refer doc la sis. Risau la baby kecik lagi..