Anak suka baling barang

Anak saya baru masuk umur 3 tahun, tapi die suka baling barang. Kalau main kat luar suka baling kat sesiapa saja. Ade tips x nak ajar supaya xbaling brg lagi?

2 Balas

Kena kerap bagitau dia yang apa dia buat tu salah. Start 1y anak sebenarnya dah boleh faham apa kita cakap & boleh faham larangan. Tapi kalau dia still sama, cuba check symptom autism. Bukan nak takutkan, cuma sebagai parents kita kena alert dengan perangai & perubahan yang berlaku pada anak kita.

Anak saya umur 2 Tahun lebih...dia selalu tak tidur siang Main je kerjanya.Kalau penat pun dia baring² minum susu sekejap lps tu smbung main semula...Tgk anak org lain elok je tidur petang. Anak² mommy ada mcm anak sy ke?