Senyuman Pertama Bayi

Anak saya baru masuk 2bulan. Tak sabar nak tunggu senyuman pertama darinya I mean emotional attach (tak termasuk senyuman ketika tidur). Boleh share tak pengalaman ibu2 semua anak korang start senyum berapa bulan? Apa lg perkembangan lain selain boleh tersenyum ya tak sabar 🥰 #1stimemom

14 Balas

sy dlm 2 bulan lebih atau tepat 3 bulan.. masa tu baru bangun jadi usap2 dua2 pipinya then hidung mcm crita hindi anak dia anjali tu.. terus dia senyum.. lepas tu cek dlm apps ni ada bgitau bila senyuman sbnr dia lakukan😍😍😍😍

Bby sy start 3 bulan baru nmpk reaction dia bila kita senyum/ketawa dia balas balik. Bgun tido pn sama, bila sy panggil dia "happy boy" dia senyum. Bgun tido xde mrengek², sbb tu sy pggil happy boy😊

anak saya pula keluar² senyum da hahahah 🤣, skrg da 6 month da dia gelak terkekeh² da kejap je rs tup2 bsr da huhu ❤😊, semoga anak sis membesar dgn sihat .. xlama lg tunjuk la sign tu hihi 😍

4y ago

😜 Alhamdulillah.. Ikut maknya la tu selalu happy2 hehe

anak saya nk masuk 2bln dh pndai senyum klau kite berckp dengan die.. kdg2 sampai kluarkan suara mcm nak berborak dengan kita.. saya pun tk sangka secepat ni.. minggu depan baru masuk 2 bulan..

4y ago

iya.. awak cube sellu borak dengan dia... saya sebelum ni pun sellu jugak borak dgn dia.. walaupun die tksenyum.. lama2 nnti dia akan senyum kalau kita borak dgn dia

sebulan lebih 😂 suka ajak sembang tengok katun. sekarang ni ajak sembang2 lepastu senyum je manjang. halamak mak dia asyik melting la jawabnya 😆😆

4y ago

Halah halah ni aunty pun boleh melting ni 😁

Teringat kenangan first time dia gelak . waktu tu main2 dgn nenek dia.. nenek dia senaman kan bahagian kaki dia.. suka sangat . senaman manja

Sama sis. sy pun tertunggu jgk bila dia boleh react dgn Kita. tp ank sy bru sbln lbih la😊

anak saya baru sebulan lebih tapi suka senyum 😂 pemurah senyuman family saya cakap

Anak saya senyum awal jugak. X sampai sebulan da pandai senyum bile ada org tegur

Sikit je lagi nak tgk dia senyum.. Selalu main dengan dia bila dia celik.. hehe