Muntah disebabkan memasukkan jari dengan sendirinya

Anak saya baru-baru ini belajar memasukkan jari ke dalam mulut dan sehingga menyebabkan muntah. Bagaimana saya nak elakkan perkara ini berlaku lagi ye. Mohon pencerahan dan pendapat?#mommybuntu

3 Balas

Anak Saya pun sama mcm anak sis.. saya pun nak elakkan tapi still x dapat..saya dah tanya nurse..dia kata dia masuk jari ke mulut disebabkan gusi dia gatal..dah nak tumbuh dah..anak sis usia berapa? Anak saya dah 1tahun

anak saya pun sama, bila gigi dia nk tumbuh mesti suka masukkn jari dlm mulut. kadang smpai nak termuntah😉

ank sy start 3 bln dh belajar msuk jr dlm mulut smpai jeluak. gatal gusi agknya.