susu formula

anak saya baru 28 hr masalah nya bila saya bg susu badan yg dah di pam dlm botol 2 auns mcm x ckup tido pun kejap2 je..kalu bg direct lg la lama menyusu badan..bila saya boleh start bg susu formulaa..

3 Balas

baby blm smpi 3 bln mmg mcm tu ikut pengalaman sy la.. baby akan lama menyusu badan smpi kita yg letih sbb baby masih dlm fasa blm 'menetas'.. baby rasa selamat bila melekat dgn ibu.. baby mmg tido kejap2 je, sabar la ye.. berusaha bagi susu badan smpi 6 bulan, susu ibu susu terbaik🤗

28 hari normal baby tidur tak lama. fasa adapt dgn kehidupan di dunia. kalau nak bagi susu formula bila2 pun boleh bagi. kalau nak teruskan susu ibu pun okay tp anak memang suka mengempeng lama bila direct bf.

sis nak bg susu formula sebab takut baby tak kenyang ke? berak kencing baby ok tak?