Baby mixfeed reject susu lepas mula makan

Anak saya 7 bulan dan mixfeed (bf+fm). Sekarang lagi suka makan dari minum susu fm. Biasanya minum 4oz 3x sehari. Sekarang nak minum sehari 4oz pun susah. Susu badan macam biasa je. Yang buat saya lagi susah hati, air masak pun reject. Ikhtiar saya sekarang ni hanya dengan bagi susu badan aje setiap kali dia dekat dengan saya sebab risau tak cukup air dalam badan. Risau jugak sebab dia latch sekejap aje kalau bf pastu main balik. Normal ke kalau baby reject susu sampai banyak macam ni? Pening kepala mama nak cari solution 🥲

3 Balas

bagi air buah kat dia …. Baby tgh fasa dia … nnti lma2 oky …

janji dia makan dan minum air suam ok.. keep offer