Baby sleep

Anak saya 2 months plus. Nak tido sangat ssh bukan mlm saja … pagi pun sama. Dia mmg tdo 12 jam mlm. Tapi kalau dah bangun pagi , memang tak tdo . Tak ada nap pun. Kadang2 10 min .. 30 min. Pastu sampai la mlm . Ada kah ini normal ? Saya dah try mcm2 . Ada mama2 kat sini baby dia pun mcm ini kah ? Stress la saya ..

4 Balas

xnormal sis. by hook or by crook kena bagi dia tdo. sbb bila baby x ckup tdo, berat dia xkn naik cantik nanti. tdo ni memainkan peranan penting utk baby. awk kena belajar cue baby mcm mana bila mengantuk, kdg2 bby dh tunjuk kn cue die mengantuk, just kite x fhm lagi kan. baby bila dah terlepas waktu tdo, mmg jrg akn tdo lama and lena. and selalu nya bby 2m wake window 2hours. lps 2hours kena bwk masuk tdo. try tdo dlm keadaan sunyi. bagi susu, bukak white noise and dodoi kan. kalau perlu guna buai, guna je.

1y ago

Ya .. saya nak beli buai. Dah buat semua benda dah . Terima kasih

baby saya nap kadang2 30min, kadang2 kurang dari 30min per sesi. saya tanya pakar tido baby, dia kata baby kena at least tido 30 min per sesi. utk bantu dia tido 30 min, kena bedung, white noise dan ayunan (kalau perlu). white noise kena on sepanjang baby tido. bilik kena gelap dan x terlampau panas/sejuk. kalau 2 months plus, kena 3-4 naps in a day (kalau x silap).

Tido mlm 12 jam tu susu tak sis? Cuba sis masa waktu siang sis letak baby dekat tempat yg tak bising atau sis pasang zikir@white noise. Lepas susukan dia, dodoikan dia. Cek juga perut dia takut dia kembung sakit perut tu pon baby tak selesa nak tidur.

1y ago

Terima kasih ya

baby x tido tu x menangis ke?baby sy sebelum ni nk tido tp macam xkena gaya, tepuk2 tido atas riba,letak bawah nangis xnak tido dah..last2 sy bg pacifier, tido elok lena jek ...boleh cuba..

1y ago

Baby x nangis, kadang2 saja nangis. Baby suka main. Ini dah try semua and nak beli buai.