Anak tak berak

Anak saya 2 bulan 7 hari da 4 hari tak berak lagi , fully bf .. perut okay .. kentut pun ada .. baby pun tk meragam .. tapi risau .. okay ke hm#ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

6 Balas

normal awk. ank sy dlm hari,paling lama pon 7 hari tak berak. tp kentut mmg kaw² bau dia 😂 janji pampers berat dgn air kencing. baby tak dehydrated. berat badan naik cantik,tu makna dia dpt susu mwncukupi. so normal & don't worry ye

1y ago

ha ah ye awak , kentut dia mucukkkk hahahhaha okay la tq sis sbb bantu beri saya pengetahuan baru

nurse penah ckp, kalau fully bf tak berak sminggu should be ok. janji perut dia tak keras tak meragam then dia ok je tu

1y ago

sis pantau anak sama ada dia meragam atau tak. kerap buat senaman dgn dia. urut perut dia.

Cuba makan buah oren. Baby saya 5 hari tak berak, mertua suruh makan buah oren, esok tu baby berak banyak

1y ago

arh ye, sorry2. bukan bagi baby makan, ibu yg makan jadi nanti baby pun dapat sama, kan baby bf.. sorry2 😂

fully bf anak xberak..is normal .. fahami komposisi susu ibu ..susu yg paling byak+mudah mnyerap nutrients..

normal untuk fully breastfeeding. max baby boleh tak berak 14hari.

1y ago

ha'a awak. setiap kali lepas mndi tu awak buat urutan mcm biasa okay. nnt mesti berak

Kalau fully bf normal je

1y ago

tq awak ... risau saya